marți, 9 martie 2010

Scuze...

Stiu ca am promis un post despre vampiri,carti despre vampiri,filme,etc.dar nu am avut timp.Am fost prinsa intr-un proiect la istorie la scoala si pur si simplu nu am avut timp.

Dar promit ca in weekend cel tarziu imi tin si promisiunea pentru ca asa e civilizat si frumos:).

Mai jos va prezint eseul meu la franceza(stati calmi il scriu in romana:))
Are urmatoarea tema:"Adolescentii de astazi sunt considerati mai prosti decat fratii lor mai mari"

Astazi lumea (oamenii) ii considera pe adolescenti mai prosti.Dar lucrurile nu stau chiar asa(nu sunt cum par).Unii intradevar nu sunt interesati de scoala,de viitorul lor,sunt needucati,arata o lipsa de respect si interes pentru tot ceea ce ii inconjoara.Ei merita sa fie considerati prosti,dar poate au si motivele lor sa se comporte asa.Pe de alta parte sunt si adolecenti care se preocupa de viitorul lor,sunt respectuosi,educati.
Fiecare geneatie creeaza diverse probleme,gaseste diferite modalitati de a atrage atentia,de a-si exprima parerile,frustarile,nemultumirile.Pentru unii asta se face prin proteste,prin incalcarea toturor regulilor,pentru ca nu :REGULILE SUNT FACUTE PENTRU A FI INCALCATE-zic ei.Daca stam sa ne gandim chiar si bunicii,parintii nostri tot la fel au procedat cand au fost tineri.
Pe de alta parte adolescentii din ziua de azi sunt distrati,distrasi de calculator,jocuri video,internet pentru a se mai preocupa indeajuns de scoala.Problema nu porneste de la ei,ci de la parintii lor.Poate daca parintii ar le-ar dedica mai mult timp,daca ar vorbi cu ei,i-ar asculta,atunci poate lucrurile ar sta un pic altfel.Din pacate marea majoritate a parintilor nu stiu sa vorbeasca cu copii lor,sa ii asculte,ii intreaba doar:"Ce faci;Cum a fost la scoala?".Din pacate serviciul,problemele de zi cu zi ii impiedica pe parinti sa fie parinti(vb in general).
Ca o concluzie adolescentii din ziua de azi nu sunt mai prosti decat cei din generatiile trecute ci au nevoie doar de mai multa atentie si consideratie din partea adultilor.

Sper ca nu vam plictisit.Am ales sa impartasesc cu voi aceste idei pentru ca eu consider ca e un subiect de actualitate ce ne priveste pe noi adolescentii.

VA PUPA SI IMBRATISEAZA CAPSUNAPORTOCALIE!!!

2 comentarii:

  1. da da sunt de acord cu tine....apropo postu acela despre vampiri suna interesant poate ai sa-l faci cat de curind.... ;X

    RăspundețiȘtergere
  2. E ciudat... Eu încă mai cred că am îmbătrânit, după ce am vzt unii elevi de liceu.
    Ştiu, şi eu am fost nu de mult ca ei, dar parcă eram altfel. Cred că se schimbă doar percepţia, şi na... Ce adolescent eşti dacă nu încalci reguli? Numai că regulile încălcate diferă de la o generaţie la alta.

    RăspundețiȘtergere